Voetzoolverzorging
Verzorging van beschadigde voetzooltjes bij de hond


Tips voor de behandeling van beschadigde voetzooltjes


  • 2 keer per dag 3 druppels jodiumtinctuur op het wondje druppelen. Houd de poot even vast zodat het kan drogen, want dit geeft vlekken. In het begin als de wond open is prikt het wel, maar dit gaat na een paar dagen beter. Na ongeveer 5 dagen kan de hond weer alles doen. Dit is een beproefd middel bij sledehonden.
  • Ontsmet het zooltje met betadine of jodium, maak het goed droog en doe er vloeibare pleister op (geen spray). Er zijn verschillende merken (Hansaplast, Compeed, Nivea) te koop. Laat dit even droog en zorg tegelijkertijd dat uw hond er niet aan likt. Eventueel kunt u er een tweede laagje over doen. De dunne transparante laag zorgt voor een beschermend laagje, snelle wondgenezing, stopt kleine bloedingen, vermindert direct de pijn, is ondoordringbaar voor water, vuil en bacteriën, maar laat wel vocht van de hond naar buiten verdampen. Dit voorkomt infectie, de pleister blijft enige dagen zitten en laat dan vanzelf op natuurlijke wijze los.
  • Het middel Canisport van Sepval is een veterinaire spray voor de voetzolen van honden en kan gebruikt worden bij werk- en sporthonden. Het geeft geen vlekken, vermindert oververhitting en beschermt de voetzolen tegen locale laesies en verwondingen bij slijten en beschadiging van de voetzolen. Een dagelijkse behandeling een week voor de zware belasting zal de keratine op de voetzolen verdikken. Vervolgens dienen de voetzooltjes om de 3 dagen behandeld te worden, zolang de hond zwaar belast wordt voor de sport of het werk (bijvoorbeeld het lopen op ruige ondergrond).
  • Een alternatief voor Canisport is, Berkenteerolie, verkrijgbaar bij sommige dierenwinkels, de boerenbond en verschillende webwinkels. Berkenteerolie stinkt behoorlijk maar bevordert de wondgenezing en is jeukstillend. Daarnaast staat berkenteerolie bekend om zijn verzachtende en verzorgende eigenschappen. Het is te gebruiken bij tussenteenontstekingen, eczeem, kapotte voetzolen, insectenbeten, bijtplekken en ook ter voorkoming van vacht- en staartbijten. Let er wel op, berkenteerolie kan vlekken veroorzaken.
  • Beschermende potensmeer of potenwax van Diafarm. Het is een beschermende crème, die de poten beschermt tegen water, sneeuw, pekel, grind en andere scherpe zaken, die geïrriteerde kloven kunnen veroorzaken.
  • Op de website van Smith & Nephew, staat een luchtdoorlatende wondspray. Het is eigenlijk bedoeld voor mensen, maar het is prima bij honden te gebruiken en is te bestellen bij uw apotheek.
  • Dierendrogist Wond- en Uierzalf, op basis van vaseline, beschermt en verzorgt. Te gebruiken bij oppervlakkige (schaaf-) wonden, kloven en op voetzolen (vooral in de winter).Tip: doe een lik zalf op een watje rond de vinger, voor het wekelijks verwijderen van overtollig oorsmeer bij honden.
  • Dierendrogist Kloven / Sterke voetzolencrème. Ter behandeling van kloven in voetzolen, tussen tenen en op de neus. Ingredïenten: mirre-, patchouli- en sinaasappelolie.
  • Met Espree Paw Balm, worden de voetzooltjes minder gevoelig voor warm en koud, ze verzacht de huid, beschermt tegen kloofjes, geeft een beschermende laag en voorkomt wegglijden. Deze verzorgende, vette balsem, beschermd de pootjes van uw hond ook tegen ijs en sneeuwklontjes tussen de tenen. Paw Balm is ook goed in te zetten bij lange wandelingen of bij showhonden om te voorkomen dat ze soms uitglijden op het soms gladde ringtapijt.
  • Voor honden met verwondingen aan de voeten bestaan speciale schoentjes. Deze speciale schoentjes kunnen niet alleen worden gebruikt wanneer de hond verwondingen heeft, maar ook wanneer hij gevoelig is voor slijtage van de voetzooltjes, in de sneeuw of wanneer de hond over gesteente loopt, kunnen ze worden aangedaan. Het is wel raadzaam om hem er van tevoren aan te laten wennen.

HONDENSCHOENEN

 

Bark'n Boots™ Grip Trex™


Ruff Wear houdt zich bezig met het ontwerpen en produceren van innovatieve artikelen voor de hond; De hondenpoot bescherming is nu radicaal verbeterd! Bark’n Boots™ Grip Trex™ hebben twee belangrijke verbeteringen voor de hondenschoen. Een bovenschoen geïnspireerd op de ‘mensen-schoen’ en een zool gericht op hoge prestaties. Voor de zool is Ruff Wear een samenwerking aangegaan met Vibram®, de belangrijkste ontwikkelaar op zolengebied van de wereld. Deze samenwerking heeft geleid tot de unieke Grip Trex™ zool. Zo is de nieuwe Bark'n Boots™ Grip Trex™ van Ruff Wear weer een revolutionair en innovatief product geworden, die zorgt dat u actief op pad kunt gaan met uw hond. Voortgebouwd op een anatomische vorm gaan de schoentjes gemakkelijk aan, zijn gemakkelijk vast te zetten, hebben een perfect draagcomfort en blijven perfect zitten waar en wanneer uw hond ze ook draagt.
Deze schoentjes zijn bij uitstek geschikt voor het zwaardere werk, zoals trektochten door de bergen en zeer intensief gebruik voor de actieve en speelse hond (snel draaien/afzetten waarbij veel grip nodig is). Daarnaast heeft de Grip Trex een reflecterende lijn, waardoor dit meer de berg/sportschoen is.De voordelen van dit revolutionaire ontwerp


* 
gaat niet uit
*  goede pasvorm
*  comfortabel
*  duurzaam
*  beschermd de hondenpoot
*  perfecte grip door vibram zool
*  reflecterende lijn
verkrijgbaar in rood en zwart

 

Geef de hond tijd om te wennen aan zijn Bark'n Boots Grip Trex!. Als de hondenschoentjes passen, maak direkt een wandeling zodat de hond de schoentjes associeert met plezier!    

 

Bark`n Boots Grip Trex

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Geert Schreuder | Antwoord 16.08.2021 10:46

waar is berkenteerolie te krijgen
Geert

Annelies Stam | Antwoord 27.02.2021 10:55

Goeden dag even een vraagbaak zijn deze schoentjes te koop bvd Annelies Stam

Joke | Antwoord 15.08.2016 18:02

Goedemiddag. Ik fiets regelmatig grotere afstanden met mijn Cane Corso. Wat kan ik het beste gebruiken om haar voetzooltjes te verzorgen voor en na zo'n rit?

Daniella | Antwoord 19.05.2016 01:20

Mijn engelse cocker bijt veel aan zijn poot het ziet er nat en rood uit,wat kan ik doen om dit te voorkomen en mag ik er vaseline opsmeren ik zie geen wonde ..

Wilma | Antwoord 05.01.2016 16:33

hoi, mijn hond heeft versleten eeltvoetjes je ziet dus het rose erdoorheen en ze likt er constant aan wat kan ik hier aan doen
met vriendelijke groet
Wilma

Gerry | Antwoord 29.11.2015 00:08

mijn jack russel heeft onder de voetjes harde stukjes zitten weet niet of het eelt is maar het is heel hard kan ik er niet af krijgen wie weet raad

willy | Antwoord 02.07.2015 20:01

hoi, mn hondje heeft versleten eeltvoetjes je ziet dus het rose voetje nu. dus geen wondjes het zwart is verdwenen. vr gr willy graag uw adevies.

lin | Antwoord 02.07.2015 19:43

Mario | Antwoord 01.07.2015 16:10

Richard de kussentjes vd voorpootjes van mijn bullmastiff worden steeds dikker en komen tegen elkaar aan (schuren) met alle gevolgen van dien. kan iemand helpen

Bee | Antwoord 27.05.2015 15:47

heeft iemand tips voor mij? ik wil meer fietsen met mijn hond, hij heeft heel veel energie, maar ben bang zijn poten te beschadigen, wat te gebruiken?

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

16.10 | 10:05

Mis de Hollandse Smoushond!

...
16.08 | 10:46

waar is berkenteerolie te krijgen
Geert

...
27.02 | 10:55

Goeden dag even een vraagbaak zijn deze schoentjes te koop bvd Annelies Stam

...
11.06 | 17:30

Hoi baasje van Beau hoe is het verder gegaan na de ingreep bij de dierenarts in Duitsland aan zijn spondylose?
Miss is het inmiddels een gevoelige vraag.
anita

...
Je vindt deze pagina leuk